Fysiotherapie

Klik hier om uw afspraak in de plannen:
Plan nu online uw afspraak in

Of bel naar: 030-6041958 / 06-39462036

The Fysio Studio garandeert u kwaliteit en deskundigheid, doordat onze specialisten behandelmethodes hanteren waarmee we direct inspelen op uiteenlopende klachten, zoals een (sport)blessure of de gevolgen van een operatie of stress.

Wij bieden verschillende behandelmethodes zoals: fysiotherapie, dry needling, manuele therapie, medical taping, fysio fitness en sportmassage.

 

Doordat wij u als persoon centraal stellen, maken wij samen met u een op maat gemaakt behandelplan. Hierbij worden uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden in acht genomen.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

 • verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
 • optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
 • pijn verminderen, etc.

 

Dry Needling
Dry Needling richt zich op het behandelen van lokale knooppunten in de spieren.
Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.
Een spierverharding is een hard aanvoelende plek (‘knoop’) in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken.

Klachten kunnen zich uiten door:

 • Uitstraling of tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.
 • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
 • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
 • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag

Fysio Fitness
Onze behandelruimte is onderdeel van The Fitness Studio, In de fitnessruimte werken we aan uw revalidatie of op maat opgemaakte sport schema’s. Dit kan één op één en in groepsverband.
Onder begeleiding van de fysiotherapeut werkt u aan een persoonlijk trainingsprogramma dat op uw conditie is afgestemd. Dit programma zal steeds aangepast worden om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Hierdoor is Fysio Fitness een ideale vorm om op een sportieve, verantwoorde manier “fitter” te worden en voorkomt u dat klachten terugkomen.
Doordat u in een kleine groep traint blijft de persoonlijke aandacht per individu gewaarborgd.

 • Iedereen vanaf 18 jaar die gezond wil bewegen. Mensen met specifieke aandoeningen zoals, arthrose, reuma, burn-out, bekkeninstabiliteit, chronische pijn, hernia, fibromyalgie, RSI, osteoporose, suikerziekte etc.
 • (top) Sporters die willen revalideren of hun niveau willen verhogen
 • Iedereen met klachten (bijvoorbeeld rug, knie, nek, schouder of andere gewrichten) die na een revalidatieperiode functioneel willen doortrainen.
 • Mensen die na (fysiotherapeutische) behandelingen willen doortrainen.
 • Mensen die sportieve ondersteuning willen bij het afslanken.

Medical Taping
Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij de (pijnlijke) spieren worden ondersteund in hun functie.
Het elastische tape houdt, door een rek van 140%, de spieren en gewrichten optimaal in beweging. Door de speciale manier waarop de tape over de spieren en gewrichten wordt geplaatst, geeft de taping echter wel de nodige ondersteuning.
De tape mag meerdere dagen blijven zitten. Het knelt namelijk niet af, maar stimuleert de bloedsomloop.
Bovendien kan medisch tapen ook worden ingezet om de lichaamshouding te corrigeren, bij de nabehandeling van RSI klachten en om ontstekingen of vochtophopingen te reduceren.

Sportmassage
Een sportmassage is een massage welke gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage wordt ervoor gezorgd dat afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd. Hiermee wordt het herstel van het lichaam en de spieren bevorderd.